Συμβουλές για επιτυχημένη σχέση

Είναι τυχεροί όσοι έχουν νιώσει αυτό το συναίσθημα της ένωσης και της αγάπης. Νιώθεις ότι υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος είναι βαθιά ριζωμένος μέσα σου και η αίσθηση αυτή σε κάνει να ταξιδεύεις και να νιώθεις την μαγεία σε όλο της το μεγαλείο.
Κάποιος λοιπόν που αγαπάει, δεν είναι απόλυτο ότι απαιτεί και να αγαπιέται αλλά σίγουρα περιμένει μια κάποια ανταπόδοση
συναισθημάτων μέσω απλών πράξεων. Γιατί το να αγαπάς είναι να κάνεις πράξεις. Μικρά μεν αλλά ουσιαστικά πράγματα δε. Ξεκινάμε από το μηδέν, σιγά-σιγά βάζουμε τα θεμέλια, κτίζουμε πάνω σ’ αυτά και τέλος μπορούμε να απολαύσουμε ότι δημιουργήσαμε και να δεχτούμε όλη τη ζεστασιά, την τρυφερότητα, τη σιγουριά, την ασφάλεια, τη γαλήνη που μας παρέχει πια αυτή η γερή, αληθινή, δική μας σχέση. Πρέπει να χτίζουμε σχέσεις υγιείς.
Σε κάποιους όμως συμβαίνει να επαναπαύονται και να μην καταλαβαίνουν ότι την ώρα που χτίζονται τα θεμέλια της σχέσης πρέπει να κάνουμε κάποιες θυσίες, συμβιβασμούς ή παραβλέψεις….
Το σίγουρο είναι πως πρέπει να τα κάνεις όλα αυτά γιατί τότε αγαπάς πραγματικά.
Η ΑΓΑΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ: Η ιστορία έχει αποδείξει πως ακόμα και σε άλλη χώρα να βρίσκεται κάποιος, το άλλο του μισό θα τον ακολουθήσει. Άλλωστε καμία γεωγραφική απόσταση δεν μπορεί να εμποδίσει την πραγματική επιθυμία.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΩΙΣΤΕΣ: Όταν αγαπάμε σταματάμε να ενδιαφερόμαστε μόνο για τον εαυτό μας. Γινόμαστε ένα με τον άλλο και λειτουργούμε μαζί του σαν ένα. Οποιοδήποτε και αν είναι το προσωπικό μας πρόγραμμα πρέπει να βρίσκουμε ουσιαστικό χρόνο για τον άλλο. Ακόμα και αν έχουμε ανάγκη για απόκτηση υλικών αγαθών δεν πρέπει να βάζουμε σε δεύτερη μοίρα τον άνθρωπο μας και να στερούμαστε μια βόλτα για ένα καφέ στην παραλία γιατί ο σκοπός άλλωστε δεν είναι το ρόφημα αλλά ο χρόνος που περνάς με τον άλλο.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΔΥΣΣΑΡΕΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ: Η πραγματική αγάπη υπομένει την ρουτίνα και τα προβλήματα. Ο συμβιβασμός είναι το κλειδί για μια ευτυχισμένη σχέση όπου υπάρχει αγάπη.
ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ: Πάντα θα υπάρχουν πειρασμοί, όμως όταν δύο άνθρωποι έχουν δεσμευτεί να αγαπούν ο ένας τον άλλο, ξέρουν τον τρόπο για να λειτουργήσει η σχέση τους. Η αληθινή αγάπη δεν μας αφήνει να αναρωτιόμαστε αν ‘υπάρχει κάποιος καλύτερος για εμάς.
ΕΠΙΔΙΩΞΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ: Η ευτυχία μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους: μέσα από κοινές πρωτότυπες δραστηριότητες για παράδειγμα. Κάντε κάτι που δεν έχετε κάνει και θα σας κάνει να νιώσετε ωραία. πχ. Extreme sports, επίσκεψη σε λούνα Παρκ, δείπνο σε εστιατόριο με πικάντικη κουζίνα.
Η ΣΙΩΠΗ ΣΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ:  δεν αποτελεί τακτική επίλυσης προβλημάτων. Αντί για τη σιωπή, καλύτερα είναι να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες καλής επικοινωνίας που θα μας επιλύσουν το πρόβλημα και ταυτόχρονα θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο την ερωτική μας σχέση.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ: Αν έχει προκύψει κάποιος τσακωμός είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε και να παραδεχτείτε ότι θα μπορούσατε και εσείς να είχατε διαχειριστεί το θέμα κάπως διαφορετικά αφού είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις στις οποίες
φταίει μόνο ο ένας. Το να παραδεχτείτε ότι κάνατε και εσείς κάποια σφάλματα δείχνει ότι είστε καλοπροαίρετοι και ότι
προσπαθείτε να λύσετε το πρόβλημα.

Όλοι επιτρέπεται να χάνουν προσωρινά τον δρόμο τους, μα δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάν τον προορισμό τους…
«Πάνω από όλα να έχετε αγάπη, που είναι ο σύνδεσμος όλων κι οδηγεί στην τελειότητα.». Αυτό ζητά ο Απόστολος Παύλος σε μία από τις επιστολές του.

Σκούρτα Νίκη,
Κοινωνιολόγος