Όταν αγαπάς διεκδικείς

Όλοι ξέρουμε ότι δεν αρκεί μόνο η ευχή ή η ελπίδα στο να γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Θα πρέπει ο καθένας μας να προσπαθήσει ώστε να βελτιώσει την ζωή του. Να δείχνει αποφασιστικότητα, ωριμότητα και κυρίως διεκδίκηση για όσα ονειρεύεται.

Η διεκδίκηση θα πρέπει να γίνεται με τον σωστό τρόπο. Έτσι είναι σίγουρο ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Και επειδή τα γραφεία Πάππας εξειδικεύονται στις προσωπικές σχέσεις, μπορούν να σας επισημάνουν σωστούς τρόπους διεκδίκησης.

Γιατί ο έρωτας τα θέλει όλα, τα ζητάει όλα, τα διεκδικεί όλα. Ποιος δεν θέλει να τον διεκδικούν??? Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα, είτε είναι σε γάμο είτε σε σχέση, θέλουν να διεκδικούνται συναισθηματικά και να είναι το επίκεντρο προσοχής.

Είμαστε με έναν άνθρωπο, λίγο ή πολύ καιρό, δεν έχει τόση σημασία. Μοιραζόμαστε τον χρόνο μας μαζί του, αποκτάμε κοινές στιγμές, κοινές εμπειρίες, κάνουμε όνειρα. Καταφέρνουμε και είμαστε καλά μέσα στη σχέση μας, χτίζουμε βάσεις για την πορεία της και μετά? Μετά τι? Μετά οι περισσότεροι επαναπαυόμαστε … μένουμε ήσυχοι, χωρίς να συνεχίζουμε να κάνουμε όσα στην αρχή της σχέσης. Χωρίς διεκδικήσεις. Χωρίς τίποτα από όσα κάναμε για να τους κατακτήσουμε!!! Μήπως είναι λάθος αυτό? Μήπως αν αφήσουμε κάτι… αν δεν δείχνουμε την πρέπουσα σημασία… να το πάρει κάποιος άλλος?

Βέβαια δεν εννοώ να πιέζουμε ή να πνίγουμε τον σύντροφό μας. Σε καμία περίπτωση! Όμως θα πρέπει να διεκδικούμε καθημερινά αυτό που έχουμε καταφέρει στη σχέση μας. Δεν θα μείνει κάποιος στη ζωή μας αν δεν του δείχνουμε πόσο σημαντικός είναι. Πρέπει να αφήσουμε τον αυθορμητισμό μας να λειτουργήσει. Να δείχνουμε τα αισθήματα μας.

Να γίνουμε εμείς η αιτία που χαμογελάει. Να περιμένει και να ανυπομονεί για την παρουσία μας. Τα φύλα δεν έχουν σημασία, γιατί μπορεί να υπάρχει διαφορετικός τρόπος σκέψης, όμως δεν υπάρχει διαφορετικότητα στα αισθήματα.

Τόσο για την γυναίκα όσο και για τον άντρα είναι πολύ εύκολο, να γοητευτούν και να ενδώσουν σε μία ματιά ή σε μία κουβέντα με πρόσωπο άλλο από εμάς, που θα τους τραβήξει την προσοχή… γιατί λοιπόν να μην είμαστε εμείς αυτό το πρόσωπο? Αν πάλι δεν είναι τόσο σημαντικός για εμάς ο σύντροφός μας, ας τον αφήσουμε ελεύθερο, γιατί αυτό που δεν μας κάνει, μπορεί κάποιος άλλος να το ονειρεύεται και να το αναζητά.

Είναι αποδεδειγμένο πως ότι αφήνουμε, μας αφήνει!

Σε αυτό το σημείο η συμβουλή των γραφείων Πάππας είναι καθοριστική. Γιατί μπορούμε να ενώσουμε δύο ανθρώπους που αναζητούν τα ίδια πράγματα, αυτούς που είναι μοιραίο να είναι μαζί, όμως τίποτα δεν κρατάει εάν ένας από τους δύο δεν λαμβάνει την προσοχή που χρειάζεται. Ότι μας απομακρύνει από τις βαθύτερες ανάγκες μας, μην το κάνουμε συνήθεια. Αν το κάνουμε για λίγο, μην ξεχνάμε και οι δύο τα θέλω μας. Οι σχέσεις έχουν ανάγκη από καθημερινή φροντίδα. ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ

Πηγή: www.pappas.gr