Μικρά Μυστικά για μία ευτυχισμένη ζωή

1) Μην περιμένετε να έρθει τα «Αύριο» για να ξεκινήσει κάτι νέο
Βάλτε σε εφαρμογή τα νέα σας σχέδια, δοκιμάστε κάτι καινούργιο. Μην περιμένετε να έρθει το αύριο για να πραγματοποιήσετε τις επιθυμίες σας. Ποτέ μα ποτέ μην καθυστερείτε ή αναβάλετε τα σχέδιά σας. Αυτή η συνήθεια δεν Θα βάλει μόνο σε τάξη τις προσδοκίες και τα όνειρά σας, αλλά θα σας αφήνει επίσης με μια αίσθηση ικανοποίησης τονώνοντας παράλληλα, την αντοεκτίμησή σας. Αφήστε, λοιπόν την άνεσή σας και ξεκινήστε αμέσως.

2) Αγαπήστε τον εαυτό σας
Μπορεί να ακούγεται αρκετά κοινότυπο, αλλά όλοι έχονμε έρθει αντιμέτωποι με αυτή τη φράση έστω και μια φορά στη ζωής μας. Λοιπόν, είναι πραγματικά μια αξιόλογη φράση, που έχουμε ξεχάσει να εκτιμάμε ή να κατανοούμε. Σταματήστε να παραπονιέστε αν δεν έχετε το τέλειο σώμα ή μια σέξυ εμφάνιση. Είμαστε προσωπικότητες και όχι είδωλα ή αντικείμενα συναλλαγής. Επομένως, αποδεχθείτε τον εαυτό σας όπως είναι, γιατί είναι τέλειος και αξίζει την αγάπη σας.

3) Να είστε υπερήφανοι για τον εαυτό σας
Δώσετε στον εαυτό σας ένα ελαφρρύ κτύπημα στον ώμο, για να τον επιβραβεύσετε όταν πετυχαίνετε κάτι καλό. Πήρατε προαγωγή ή απλά φαίνεστε κομψή στο καινούργιο σας φόρεμα; Αν ναι, νιώστε καλά γι’ αυτό. Ποτέ μην υποτιμάτε τον εαυτό σας εξυψώνοντας τις προσδοκίες που έχει κάποιος άλλος για σας. Δεν βλάπτεστε όταν επιβραβεύετε τις δικές σας προσπάθειες. Τώρα που το ξέρετε, μπορείτε να είστε υπερήφανοι γι’ αυτό.

4) Κάντε ένα διάλειμμα από το facebook
Ειναι γεγονός πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθορίζουν καθημερινά, άμεσα ή έμμεσα, τις δραστηριότητές μας. Ξεχνιόμαστε πάνω από την οθόνη τον κινητού σε μια ατέλευτη κύλιση της οθόνης, αγνοώντας εντελώς σημαντικά πράγματα που έχουμε να κάνουμε για τους εαυτούς μας και υποχρεώσεις προς τους φίλους μας. Κάντε ένα διάλειμμα από τον υπολογιστή και το κινητό. Περάστε τον ελεύθερό σας χρόνο με τους ανθρώπους γύρω σας και όχι μόνο με τούς Εικονικούς σας φίλους.

5) Εντοπίστε τις αδυναμίες σας
«Οι άνθρωποι που ζουν σε γυάλινα σπίτια δεν πρέπει ποτέ να πετούν πέτρες γύρω τους». Αυτό ακριβώς εννοούμε. Για να αναπτύξετε την προσωπικότητά σας θα πρέπει να εντοπίσετε τις αδυναμίες σας και να εργαστείτε πάνω στην αντιμετώπισή τους. Μην επικρίνεται τους άλλους μόνο για να ικανοποιήσετε τα δικά σας θέλω. Προσπαθήστε να καταλάβετε τους άλλους, να μάθετε από τις ιστορίες τους και να τους αποδεχθείτε όπως είναι. Ποτέ μη βασίζετε τις αποφάσεις σας σε στερεοτυπικές αντιλήψεις.

6) Να είστε προσεκτικοί με τα χρήματα
Το νέο I-phone θα βγει κάποια στιγμή στην αγορά ή η νέα μόδα απαιτεί καινούργια συνολάκια γι’ αυτό τo έτος. ‘Ολα αυτά μπορεί να ακούγονται δελεαστικά, αλλά η αγορά τους κάνει τα χρήματα στο πορτοφόλι μας να εξαφανιστούν. Μπορεί να είναι δύσκολο να αντισταθούμε σε τέτοιους υλιστικούς πειρασμούς, μα κάντε μια προσπάθεια να δαπανήσετε περισσότερο τα χρήματά σας σε αναγκαία πράγματα και να κάνετε αποταμιεύσεις για μελλοντικές σας ουσιαστικές επιθυμίες και για το μέλλον των παιδιών σας.

7) Ανανεώστε το σπίτι σας, αν οι ανάγκες το επιβάλουν
Μερικές φορές, μια εικόνα στον τοίχο ή ακόμα και το χρώμα του δωματίου μας μπορεί να μας φέρνουν κάποια δυσάρεστη ανάμνηση, που προσπαθούμε απεγνωσμένα να αποφύγουμε. Μην αφήνετε τέτοια πράγματα να διαταράσσουν την ψυχική σας ηρεμία. Προσπαθήστε να σβήσετε τις άσχημες μνήμες, αλλάζοντας διακόσμηση, βάφοντας με ένα θετικό χρώμα τον τοίχο σας και τοποθετώντας στα έπιπλά σας τις εικόνες των αγαπημένων σας προσώπων.

8) Γίνετε πιο δραστήριοι
Βρείτε την ενέργειά σας και ολοκληρώστε κάθε μισοτελειωμένη δουλειά ή οποιαδήποτε άλλη εργασία πού πρέπει να γίνει στην ώρα της. Μην αφήνετε πράγματα σε εκκρεμότητα. Αυτά Θα συσσωρευτούν και Θα σας αγχώσουν, κάτι το οποίο μπορεί τελικά να καταλήξει στην απογοήτευση.

9) Βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας
Μην βάζετε περιορισμούς στον εαυτό σας. Προσπαθήστε να δοκιμάσετε το αδύνατο, το αντισυμβατικό, να εκφράσετε την άποψή σας και πάνω απ’ όλα να αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο. Αν δεν δοκιμάζετε νέα πράγματα δεν Θα μπορέσετε ποτέ να ελκύσετε καλύτερα πράγματα στη ζωή σας. Ας το παραδεχτούμε, κανείς δεν Θέλει να μεγαλώσει μετανιώνοντας για πράγματα πού δεν έκανε στη ζωή του.

10) Αγαπήστε και αγαπηθείτε
Εκφράστε την αγάπη σας και ζήστε ειρηνικά με τους γύρω σας. Να είστε ευγενικοί με τους νεώτερους, να σέβεστε τους ηλικιωμένους να συμπεριφέρεστε συμπονετικά σε όλα τα ζώα. Μην τρέφετε μίσος για κανένα, μην ξοδεύεστε στη ματαιοδοξία και ποτέ μην σπρώχνετε τον εαυτό σας στην απληστία και τη διαφθορά αυτού του κόσμου.

11) Αφιερώστε χρόνο στούς αγαπημένους σας
Ζούμε σε έναν γρήγορο και επιταχυνόμενο κόσμο. Δουλεύουμε σκληρά για να κερδίσουμε μια καλύτερη ζωή για τους εαυτούς μιας και την οικογένειά μας. Μέσα σε αυτό το χάος, λησμονούμε να πούμε στους αγαπημένους μας πόσο τους αγαπάμε. Είτε πρόκειται για τους γονείς, τη σχέση μας, τα παιδιά, τους φίλους ή ακόμα και τα κατοικίδια ζώα μας, περάστε λίγο χρόνο μαζί τους. Προσπαθήστε να τους επισκέπτεστε για έναν καφέ, να βγαίνετε έξω και πάνω απ’ όλα να έχετε μαζί τους μια ωραία και ουσιαστική κουβέντα.

12) Να είστε ευγνώμονες
Πάντα να ευγνωμονείτε τη ζωή σας για αυτά που έχετε. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το να έχετε φιλοδοξίες ή στόχους, αλλά μην παραβλέπετε ή υποτιμάτε όσα έχετε ήδη στη ζωή σας. Η ζωή είναι μικρή, γι΄ αυτό είναι σημαντικό να νιώθετε ευχαρίστηση με αυτά που λαμβάνετε από τη ζωή και να εκτιμάτε κάθε στιγμή πού περνά.

Πηγή: www.pappas.gr