Η θέση της γυναίκας σε μια τοξική σχέση

  Μια φράση που ακούγεται όλο και πιο συχνά στις μέρες μας, είναι οι τοξικές σχέσεις. Μπορεί να πρόκειται για σχέσεις οικογενειακές, φιλικές ή συντροφικές, αλλά μπορεί να τις συναντήσουμε ακόμη και στην εργασία μας ή στο ευρύτερο περιβάλλον μας. Σήμερα θα εστιάσουμε στη θέση της γυναίκας, αναξαρτήτου ηλικίας στη σχέση της με τοξικό σύντροφο.
Mήπως είστε σε μία τοξική σχέση; Μερικές φορές μόνο ο έρωτας δεν φτάνει. Όμως υπάρχει κάτι ακόμα πιο επικίνδυνο: ο έρωτας μπορεί να γίνει τοξικός, δημιουργώντας θλίψη και αφαιρώντας τον αέρα που αναπνέουμε, αφήνοντας πίσω του μόνο ζήλια και έλλειψη εμπιστοσύνης.
‘Ισως πιστεύουμε ότι είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε μία τοξική σχέση. Δυστυχώς όμως δεν είναι, για αυτό μερικοί άνθρωποι καταλήγουν να βρίσκονται πολύ συχνά σε μία τέτοια. Όταν είμαστε ερωτευμένοι με κάποιον, το μυαλό μας βρίσκεται σε σύγχυση με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δούμε καθαρά τι νοιώθουμε, κάτι που δυσκολεύει τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας.

Συχνά, λόγω κοινωνικών και οικονομικών στερεοτύπων αναγκαζόμαστε να παραμείνουμε σε μία τέτοια καταστροφική για την αυτοεκτίμηση μας σχέση, ακόμα και όταν υπάρχει λεκτική, συναισθηματική και σωματική κακοποίηση.
Ο φόβος της μοναξιάς σε συνδυασμό με την οικονομική και κοινωνική ανασφάλεια έχει σαν συνέπεια η γυναίκα να μένει δέσμια σε μία σχέση ή γάμο που τις παρέχει οικονομική σιγουριά.
Αυτό που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλες μας είναι ότι όταν πρόκειται για μια τέτοια κατάσταση τοξικότητας ή και εξάρτησης, η αλλαγή όσο τρομακτική και αν φαντάζει δεν μπορεί να είναι παρά μόνο θετική, είναι μέρος της ζωής. Υπάρχουν πολύ καλύτερα πράγματα μπροστά, απ όσα αφήνουμε πίσω.
Η ανάγκη για αγάπη εξακολουθεί να είναι μία δύσκολη αποστολή. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν για να μας εξασφαλίζουν ψυχική ηρεμία και ευτυχία. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που είμαστε περήφανοι για αυτό που κάνουμε, που στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό.

Βρίσκεστε λοιπόν μέσα σε μία σχέση που δεν σας ικανοποιεί, δεν καλύπτει τις συναισθηματικές σας ανάγκες, αλλά σας είναι αδύνατον να δώσετε οριστικό τέλος; Μήπως ελκύετε άτομα που τελικά αποδεικνύονται ακατάλληλα για εσάς; Κανένας δεν είναι «μισός» που ψάχνει το άλλο του «μισό» για να ολοκληρωθεί. Είμαστε «ολόκληρα» που αναζητούν καλές και όχι κακές σχέσεις. Οι γνήσιες ευγενικές ψυχές, απολαμβάνουν ποιότητα στις επιλογές τους.
Τα γραφεία Πάππας, με την πολύχρονη εμπειρία και τα επίλεκτα μέλη, σας εγγυώνται το σωστό αποτέλεσμα. Η επικοινωνία μαζί μας θα σας πείσει, γιατί τόσο ο κ. Πάππας όσο και η ομάδα των συνεργατών του, διερευνούν τα στοιχεία των μελών κάνοντας διακριτικό έλεγχο ,ώστε να είμαστε σίγουροι τόσο εμείς όσο και εσείς ότι το άτομο που θα γνωρίσετε, θα είναι αυτός που φαίνεται.

Προσπαθούμε πάντα να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που έχουμε, ώστε να σας παρέχουμε την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Πηγή: www.pappas.gr