Διακοπές λέξη μαγική για την ψυχολογία μας.

Πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται από την καλύτερη δυνατή για εμάς παρέα. Έρχεται η στιγμή που μετράμε μέρες-ώρες για την «μεγάλη σπόδραση» μαζί με τον αγαπημένο μας και εκεί μπορεί το τέλειο ρομάντζο που είχαμε να μετατραπεί σε δακρύβρεκτη φαρσοκωμωδία με άσχημο τέλος.
Περιμένουμε να περάσουμε ξέγνοιαστα ο ένας κοντά στον άλλον, αλλά πολλές φορές όλα πάνε στραβά και καταλήγουν σε ένα μαρτύριο. Γιατί όμως πάνε «στραβά» οι διακοπές;
Η πιο συχνή αιτία για την καταστροφή των καλοκαιρινών διακοπών δεν είναι φυσικά ο καιρός που μπορεί να χαλάσει ή το δωμάτιο που δεν έχει την 0έα που περιμέναμε! Αλλά η κακή επικοινωνία του ζευγαριού σχετικά με το τι περίμενε καθένας καταστρέφει και την πιο μικρή ευκαιρία για ανανέωση.
Πολλά ζευγάρια μετατοπίζουν όλη τους την συναισθηματική ενέργεια σε εκείνο το χρονικό διάστημα αλλά ο συνδυασμός και με οικονομικές ατασθαλίες, επομένως η απογοήτευση διαδέχεται τα χειμερινά «όνειρα» την μιζέρια της «μη επικοινωνιακής»
καθημερινότητας. Η ψευδαίσθηση ότι τα προβλήματα μας θα λυθούν με ένα ταξίδι σε ένα ειδυλλιακό τόπο δεν είναιο πάντα η λύση.
Εάν οι προσδοκίες μας βγουν από την αρχική ευοίωνη πορεία τους, τότε όλα γυρνούν ως λαιμητόμος στην προσωπική μας ζωής. Καθότι τα πιο πολλά ζευγάρια αρχίζουν να αλληλοκατηγορούν ο ένας τον άλλο.
Προτάσεις – Συζητήστε μεταξύ σας!!
Αν θέλετε διακοπές σας να στεφθούν με επιτυχία, πρέπει να σκεφτείτε τι είναι αυτό που θέλετε από ένα ταξίδι, τι περιμένετε καιμην παραλείψετε να ανταλλάξετε απόψεις με τον σύντροφος σας μόνο τότε θα έχετε βρει το «κλειδί «του «προσωπικού σας παραδείσου».
Μέγα ατόπημα εάν υποθέσετε και επιβάλλετε την δική σας προσωπική ιδανική «Διακοποθεραπεία» στην σχέση σας. Εσείς μπορεί να φαντάζεστε ένα δεκαήμερο ήρεμο, όπου θα απολαμβάνετε τον ήλιο και τη θάλασσα, και θα διαβάζετε όλα τα best seller βιβλία, ενώ εκείνος μπορεί να ανυπομονεί να εξερευνήσει την πιο απόμερη γωνία του νησιού, να ξενυχτάει ως τα ξημερώματα στα μπαράκια δίπλα στην θάλασσα, να ψαρέχει ή να διαβάζει όλη την ημέρα.