Άνδρας και Σεξουαλικά Προβλήματα

Σεξουαλικά προβλήματα μπορεί να παρουσιάσει ο κάθε άντρας σε κάποιες περιόδους της ζωής του που οφείλονται κάποια σε ψυχολογικά αίτια και κάποια σε καθαρά θέματα υγείας. Τα προβλήματα αυτά στις πλείστες των περιπτώσεων είναι παροδικά αλλά δυστυχώς σε μερικές περιπτώσεις πιθανό να είναι πιο συχνά ή και μόνιμα.

Από την στιγμή που κάποιος διαπιστώσει ότι έχει κάποιο πρόβλημα που συσχετίζετε με την σεξουαλική του ζωή θα πρέπει να επισκέπτεται ειδικό σεξολόγο γιατί υπάρχει κίνδυνος ένα σεξουαλικό πρόβλημα να επηρεάσει την ψυχοσύνθεση αλλά και τη σχέση του.

Τα βασικότερα αντρικά σεξουαλικά προβλήματα είναι:
Πρόωρη εκσπερμάτωση
Προβλήματα στύσης
Μειωμένη σεξουαλική επιθυμία

Σωματικές αιτίες των προβλημάτων αυτών είναι ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις, οι νευρολογικές νόσοι, οι επεμβάσεις που γίνονται στη λεκάνη ή οι τραυματισμοί της περιοχής αυτής, χρόνιες παθήσεις του ήπατος και των νεφρών, ο αλκοολισμός, η χρήση των ναρκωτικών, οι ορμονικές διαταραχές και το κάπνισμα.

Ψυχολογικές αιτίες είναι η ύπαρξη στρες και κάθε είδους ανησυχίας σχετικά με την απόδοση ή την εμφάνιση, οι καυγάδες στο ζευγάρι, τα προβλήματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας, η κατάθλιψη και προηγούμενες τραυματικές σεξουαλικές εμπειρίες κατά την παιδική ηλικία.

Η ανικανότητα επίτευξης και διατήρησης μιας στύσης ικανοποιητικής για την συνουσία μπορεί να συναντηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία αλλά είναι συχνότερη στους άνδρες ηλικίας των μεγαλύτερων ηλικιών , κυρίως άνω των 65 ετών. Στις περιπτώσεις πρόωρης εκσπερμάτωσης , η εκσπερμάτωση πιθανό να συμβεί πριν την διείσδυση ή πολύ σύντομα μετά. Το πρόβλημα αυτό , επίσης εντοπίζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών διαφόρων ηλικιών.

Αν και η συχνότητα των δυσλειτουργιών αυτών επηρεάζει ένα σημαντικό ποσοστό των ανδρών, δυστυχώς μόνο ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 10% επισκέπτονται γιατρούς και λαμβάνουν την αρμόζουσα θεραπεία.

Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι οι περισσότερες περιπτώσεις των προβλημάτων της σεξουαλικής λειτουργίας μπορούν να αντιμετωπισθούν με επιτυχία , γι αυτό μην αμελείτε να επισκέπτεστε το γιατρό σας για μια γρήγορη επίλυση του οποιουδήποτε σεξουαλικού προβλήματος πιθανό να αντιμετωπίζετε.