Συμβουλές Καλοτυχίας

1) Κάντε ότι σας χαρίζει καλή διάθεση : Η καλή διάθεση δεν συμβαίνει έτσι απλά. Την αποκτάμε όταν ασχολούμαστε με πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε ευτυχείς και απολαμβάνουμε. Μπορείτε να ανακτήσετε αυτή τη συνήθεια τώρα! Ενσωματώστε στη ρουτίνα σας τουλάχιστον ένα πράγμα την ημέρα που σας βάζει σε καλή διάθεση, είτε πρόκειται για μια βόλτα ή ένας καφές με φίλους ή ένα σινεμά ή το σπουδαιότερο βρείτε σήμερα το ταίρι που σας ταιριάζει από εμάς.

2) Αντικαταστήστε το “ε και;” με το “αλήθεια;” στο λεξιλόγιο σας:

α) Δεν υπάρχει πιο ισχυρό αντικίνητρο για να εκμεταλλευτείτε το χρόνο σας από το να ζείτε σε έναν κόσμο γεμάτο αδιαφορία και απαξίωση(όπως αποδίδεται σε ελεύθερη μετάφραση η φράση “ε και”. Αντίθετα το “αλήθεια;” ( που πολύ απλά δείχνει έκπληξη, ενδιαφέρον, διάθεση να μάθεις παραπάνω, να ασχοληθείς) εμποτίζει κάθε στιγμή σας με ενθουσιασμό για τον κόσμο γύρω σας. Είναι η φράση που λειτουργεί σαν εσωτερική φλόγα και σας παρακινεί να αγκαλιάσετε πλήρως ό,τι κάνετε.

β) Γίνεται περίεργοι : Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι όσο περισσότερο “γυμνάζετε” το μυαλό σας, τόσο υγιέστερο θα είναι. Υιοθετήστε την περιέργεια ενός παιδιού. Όσο πιο νέα πράγματα μαθαίνετε, τόσο περισσότερο θα σας δοθούν κίνητρα για να ανακαλύψετε νέους τομείς ενδιαφέροντος.

3) Αποκτήστε πιο.. αφ’ υψηλού προοπτική: Πριν από μερικά χρόνια το ζητούμενο ήταν να έχουμε απ’ όλα , όλο και περισσότερα. Είναι περίεργο που κάποια στιγμή η πίεση γίνεται μέγγενη ; Ήρθε η ώρα να απελευθερωθείτε, αφήστε αυτή τη στάση ζωής να πάει στο καλό! Αποκτήστε μία πιο αφ’ υψηλού προοπτική και θα σας δοθούν κίνητρα για να εκτιμήσετε αυτά τα πράγματα που πραγματικά έχουν σημασία και πιθανών να έχετε ήδη.

4) Επενδύστε στη στιγμή : Είναι τόσο συχνό, μετά από καιρό, να κοιτάζουμε πίσω με λύπη ή νοσταλγία κατηγορώντας τον εαυτό μας επειδή ξεχάσαμε να δούμε τη χαρά του τι συμβαίνει στο παρόν.

Κάντε ένα πείραμα: Κάθε μέρα αφιερώστε πέντε λεπτά με επίκεντρο το εδώ και τώρα και επιτρέψτε στον εαυτό σας να είναι εντελώς παρών, χωρίς τίποτα άλλο να σας αποσπά την προσοχή.

Μπορείτε να επαναλαμβάνετε αυτή την “ψυχολογική” άσκηση όλο και πιο συχνά.

Πηγή: www.pappas.gr